Εργαλείο απομακρυσμένης βοήθειας
DATACUBE | IT SOLUTIONS

Υποστήριξη

Στην DataCube θα βρείτε πραγματικά τους ειδικούς για ότι χρειάζεστε, πλήρως ενημερωμένους και πρόθυμους να σας βοηθήσουν να επιλέξετε αυτό που σας καλύπτει και σας συμφέρει, από την μεγάλη γκάμα λύσεων που διαθέτει. Οι ειδικοί μπορούν και έχουν τις καλύτερες τιμές σε όλα τα προϊόντα πληροφορικής.

Το Όραμα μας

Στοχεύουμε στην παροχή υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένης Υποστήριξης και συμβουλευτικών υπηρεσιών, με σκοπό την απρόσκοπτη και απροβλημάτιστη λειτουργία του ηλεκτρονικού εξοπλισμού σας. Προσφέρουμε αξιόπιστες και ποιοτικές λύσεις, με προϊόντα που καλύπτουν οποιαδήποτε μηχανογραφική απαίτησή σας.

Γιατί εμάς ?

Η εμπειρία των στελεχών της εγγυάται την επιτυχή ολοκλήρωση οιοδήποτε έργου στον χώρο της Πληροφορικής. Δεδομένης μάλιστα της εφαρμογής πολιτικής ISO στην επιχείρησή μας από τον Δεκέμβριο του 2008, είναι σε θέση να προσφέρει καλύτερες, ταχύτερες και αξιόπιστες λύσεις, με ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών.

Ανακοινώνεται η έναρξη πιλοτικής λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης των αποστελλόμενων αρχείων των ΕΑΦΔΣΣ, στις ψηφιακές υποδομές της ΓΓΠΣ.

Η πρώτη φάση του συστήματος περιλαμβάνει την υπηρεσία υποδοχής των δεδομένων των μηχανογραφικά εκδιδόμενων φορολογικών στοιχείων, τα οποία περιέχονται στα e.txt αρχεία που βάσει της ΠΟΛ.1221/2012 δημιουργούν οι ΕΑΦΔΣΣ, και το οποίο αποτυπώνεται για κάθε παραστατικό στο αποδιδόμενο αρχείο s.txt, προς το σύστημα υποδοχής της ΓΓΠΣ.

Η λειτουργία της πρώτης φάσης θα ξεκινήσει πιλοτικά από την Τρίτη 5/11/2013.

Οι επιτηδευματίες που εκδίδουν τα φορολογικά τους στοιχεία μηχανογραφικά κάνοντας χρήση ΕΑΦΔΣΣ, μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα με χρήση των στοιχείων πιστοποίησης (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) TAXISNET.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα, μπορούν να δηλώσουν την πρόθεση τους στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατά την πρώτη φάση, το σύστημα θα υποδέχεται τα αποστελλόμενα από το Λογισμικό Υποστήριξης των ΕΑΦΔΣΣ αρχεία s.txt, κρυπτογραφημένα με πρωτόκολλο AES 256.

Τα υποδεχόμενα αυτά αρχεία, που περιλαμβάνουν αναλυτικά ανά παραστατικό αρχεία e.txt :

• Αποκρυπτογραφούνται,
  • Ταυτοποιούνται ως προς την γνησιότητα των ΕΑΦΔΣΣ, από το μητρώο δηλωθέντων ΕΑΦΔΣΣ του TaxisNet,
  • Ελέγχονται ως προς την ορθότητα των αποστελλόμενων αρχείων,
  • Αποθηκεύονται σε βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ και
  • Τέλος επιβεβαιώνεται ο αποστολέας για την ορθή παραλαβή των αρχείων.

Η δεύτερη φάση του συστήματος θα περιλαμβάνει εσωτερικές διεργασίες επεξεργασίας, ελέγχων και διασταυρώσεων από τη ΓΓΔΕ.

Η λειτουργία της δεύτερης φάσης θα ξεκινήσει πιλοτικά, κατά προσέγγιση σε τρείς εβδομάδες.
Στην τρίτη φάση ολοκλήρωσης του συστήματος, θα περιλαμβάνεται η υπηρεσία υποδοχής και επεξεργασίας των αποστελλόμενων δεδομένων των παραστατικών Φορολογικών Ταμειακών Μηχανών.

Επισημαίνεται ότι το παραπάνω σύστημα, ως νέα υπηρεσία, διατίθεται αρχικά για πιλοτική χρήση στους επιτηδευματίες, έτσι ώστε:

• Να αναβαθμίσουν έγκαιρα τα μηχανογραφικά τους συστήματα,
  • Να ελέγξουν την δυνατότητα αποστολής των s.txt αρχείων προς τη ΓΓΠΣ και
  • Να επιβεβαιώσουν την ορθότητα των αποστελλόμενων δεδομένων των φορολογικών τους στοιχείων.

Με βάση τα παραπάνω θα ενισχυθεί η ηλεκτρονική υπηρεσία υποδοχής στοιχείων με σημεία αναφοράς προβλημάτων, οπότε:

• Θα αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα αποστολής στοιχείων, καθώς και ορθότητας του περιεχομένου τους (πχ ορθότητα / υπαρκτότητα / ενεργός ΑΦΜ).
  • Θα προδιαγραφούν έγκαιρα (πριν την εφαρμογή του στις 1/1/14) διαδικασίες επίλυσης των
    προβλημάτων αυτών, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παραγωγική λειτουργία των
    μηχανισμών που συμμετέχουν στην αποστολή στοιχείων, από την πλευρά των επιτηδευματιών.
  • Θα αυτοματοποιηθεί η αποστολή δεδομένων, τόσο από μηχανισμούς όσο και από λογισμικό
    διεπαφής ΕΑΦΔΣΣ που αποτελεί μέρος λειτουργιών των ERP.
  • Θα γίνει διαχείριση ειδικών περιπτώσεων, όπως τα χειρόγραφα παραστατικά.
  • Θα διαρθρωθεί ικανή ομάδα υποστήριξης (helpdesk συστήματος υποβολής) μέσα στο ήδη
    υπάρχον Κέντρο Εξυπηρέτησης Συναλλασσομένων.

Η εταιρεία μας, πάντοτε συνεπής στην υπεύθυνη υποστήριξη των εφαρμογών μηχανογράφησης, θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε κάθε εγκατάσταση να είναι σύμφωνη με τις νέες προδιαγραφές. Τις επόμενες ημέρες και εφόσον έχουμε στα χέρια μας τα εργαλεία που θα χρειαστούν (αναβαθμισμένοι Driver κλπ), θα επικοινωνήσουμε και τηλεφωνικά μαζί σας για να καθορίσουμε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε κάθε περίπτωση και να σας ενημερώσουμε για το αντίστοιχο κόστος (εξαρτάται από τον Driver του μηχανισμού που χρησιμοποιείτε, την παραμετροποίηση που θα χρειαστεί καθώς και από την Εμπορική σας εφαρμογή).

• ΓΕΝΙΚΑ
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
13 Μαρ

Συμμετοχή στην Έκθεση εστίασης και ...

Η DATACUBE συμμετέχει και σας προσκαλεί στην WESTIA 2016, την 1η Κλαδική Έκθεση στη Δυτική Ελλάδα - http://www.westia.gr/     Η έκθεση απευθύνεται σε επιχειρήσεις εστίασης, αναψυχής και ...

13 Μαρ

Συμμετοχή στην Έκθεση εστίασης και ...

Η DATACUBE συμμετέχει στην πρώτη κλαδική έκθεση για επιχειρήσεις εστίασης, αναψυχής και ξενοδοχειακών υπηρεσιών που διοργανώνεται στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Παμπελοποννησιακό ...

10 Μαρ

Πιστοποίηση Συνεργατών Softone

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για την εταιρεία μας ο 1ος κύκλος Πιστοποιήσεων Συνεργατών της εταιρείας Softone. Συγκεκριμένα, η εταιρεία μας έλαβε συμμετοχή και ολοκλήρωσε επιτυχώς πιστοποιήσεις στα ...

04 Οκτ

Νέα: Τροποποίηση της απόφασης Γ.Γ.Δ.Ε. ...

ΠΟΛ.1207/18.9.2014Τροποποίηση της απόφασης Γ.Γ.Δ.Ε. ΠΟΛ. 1022/7.1.2014 (ΦΕΚ 179 Β΄) «Υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών», όπως ισχύει.

23 Μαϊ

Νέα: Παράταση χρόνου υποβολής των ...

ΠΟΛ.1148/16.5.2014 Παράταση χρόνου υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων για τις συναλλαγές του ημερολογιακού έτους 2013.

23 Μαϊ

Νέα: Τροποποίηση της απόφασης Γ.Γ.Δ.Ε. ...

ΠΟΛ.1149/16.5.2014 Τροποποίηση της απόφασης Γ.Γ.Δ.Ε. ΠΟΛ. 1022/17.1.2014 (ΦΕΚ 179 Β΄) «Υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών», όπως ισχύει

17 Μαρ

Νέα: Οδηγίες για την υποβολή ...

ΠΟΛ.1078/17.3.2014: Οδηγίες για την υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών, από 1.1.2014.

10 Μαρ

Νέα: Μηνιαίες Συγκεντρωτικές ...

Σύμφωνα με την ΠΟΛ.1022/2014 από 1/1/2014 υπάρχει η υποχρέωση από τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες της υποβολής καταστάσεων φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση στοιχείων.

12 Νοε

Νέα: Δελτίο Τύπου για την ΠΟΛ.1221

26 Ιουλ

Νέα: Σε ισχύ η διάταξη για τον μειωμένο ...

Σε ισχύ η διάταξη για τον μειωμένο Φ.Π.Α. στην εστίαση από 1/8/2013.

17 Απρ

Νέα: Επανακαθορισμός του χρόνου έναρξης ...

Επανακαθορίζεται η έναρξη ισχύος που ορίζεται στο άρθρο 9 της ΑΥΟ ΠΟΛ 1221/2012 (ΦΕΚ 3513Β΄ /31.12.2012) , από την 1.5.2013 στην 1.1.2014.

03 Ιαν

Νέα: Υπουργική Απόφαση ΠΟΛ.1221

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 3513,31.12.2012) η Υπουργική Απόφαση ΠΟΛ. 1221 με αντικείμενο την αναβάθμιση του λογισμικού υποστήριξης των ΕΑΦΔΣΣ (Ειδική ...

25 Απρ

Νέα: Windows 8.1, Επιστροφή του Start ...

Windows 8.1, Επιστροφή του Start menu τον Αύγουστο

08 Απρ

Νέα: Η υποστήριξη για τα Windows XP ...

Η υποστήριξη για τα Windows XP έχει λήξει. Από τις 8 Απριλίου 2014, η υποστήριξη και οι ενημερώσεις για τα Windows XP δεν είναι πλέον διαθέσιμες. Μην αφήσετε τον υπολογιστή σας απροστάτευτο.

07 Φεβ

Νέα: Google, Ελληνικές εθνικές εορτές ...

Η Google πρόσθεσε τις Ελληνικές εθνικές εορτές και αργίες στην υπηρεσία Calendar

21 Ιαν

Νέα: Threat Alert > Cryptolocker ...

Τα περιστατικά Cryptolocker Ransomware αυξάνονται

08 Νοε
03 Ιουν

Νέα: Intel, Αύξηση επιδόσεων, μείωση ...

Nέα γενιά επεξεργαστών Intel «για υπολογιστές χωρίς ανεμιστήρα»

03 Ιουν

Νέα: Windows 8, Αδιόρατο ως tip

Ορατό το Start στην επιφάνεια εργασίας στα Windows 8.1

Για την Εταιρεια

Η εταιρεία μας είναι κοντά σας για να σας παρέχει oλοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής , οργάνωσης & αυτοματισμού γραφείου. Οραματιζόμαστε και στοχεύουμε  στην παροχή υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένης Υποστήριξης και συμβουλευτικών υπηρεσιών, με απώτερο σκοπό την απρόσκοπτη και απροβλημάτιστη λειτουργία του ηλεκτρονικού και μηχανογραφικού εξοπλισμού σας... Περισσότερα

Δηλώστε τώρα το e-mail σας και λάβετε τις ενημερώσεις μας.